female_outlet_6 Nieuwe collectie

dinsdag 20 december 2011

Movies I watch: The Help

Gisteren hebben mijn vriend en ik de film 'The Help' gezien. Een nog niet zo bekende film die eind december in de Nederlandse bioscopen draait. The Help is een boekverfilming van het gelijknamige boek van Kathryn Stockett.

Waar gaat de film over?
De film gaat over het leven van de 'maids' in de huishoudens van rijke witte families. Het speelt zich af in het Mississippi van de jaren 60 waar de rassenscheiding hoogtij vierde. Skeeter (Emma Stone) is niet zo als de rijke vrouwen die hun maids afblaffen en in een aparte buiten-toilet laten plassen. Skeeter is een ambiteuze jonge journaliste die wil schrijven waar ze in gelooft.

Op een dag komt ze op het idee om de maids hun verhaal te laten vertellen. Ze wil hierover een boek schrijven om hun kant van het verhaal te belichten. Dit is echter gevaarlijk, omdat kritiek op de rassenscheiding in die tijd illegaal was. Uiteindelijk weet ze de maids toch te overtuigen en komen de verhalen boven water.



Mening over de film
Het is tenenkrommend om te zien hoe sommige rijke families met hun hulpen omgaan. De vernedering die zij dag in dag uit hebben moeten doorstaan is goed weergegeven in de film. Het fijne aan deze film is dat je het nu eens niet vanuit het oogpunt van een rijke familie bekijkt. Je voelt intens met de hoofdpersonen mee en hoopt dat iedereen krijgt wat hij verdient.
Een film vol emotionele maar ook hele mooie momenten. De film wordt getypeerd als 'drama' maar het heeft toch ook een feel-good vibe omdat je weet, dat er aan iets goeds gewerkt wordt. Het maakte mij -aan het eind van de film- ontzettend blij dat we nu zijn waar we zijn en dat de rassenscheiding zoals toen, verleden tijd is.

De film is eind december in de Nederlandse bioscopen te zien en duurt 2 uur en 26 minuten.
Foto's afkomstig van prettyfiend.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten