female_outlet_6 Nieuwe collectie

woensdag 21 december 2011

Organiseer je kast in 8 stappen


1. Werk je kast bij

Check je kast op items die je al een jaar niet aan hebt gehad en doe deze items weg of geef ze aan een goed doel. Ook te kleine of te grote kleding kan weg. Bewaar niets dat je al een jaar niet aan hebt gehad.

 2. Bepaal wat je in je kast hangt.
Welk seizoen is het? Wat kun je nu nog dragen? Wat is makkelijk om zo aan te trekken? Hang de winterkleren in je kast wanneer het die tijd van het jaar is. In de zomer kun je deze opbergen en heb je weer een hele hoop ruimte over.

 3. Hang je kleding op kleur en typen.
 Je kleding op kleur hangen maakt het niet alleen overzichtelijk maar het staat ook een stuk opgeruimder. Wanneer je je kleding op typen opbergt, dan wordt het nog een stapje makkelijker. Je kunt namelijk de vestjes en de truitjes scheiden en zo kun je in een paar stappen een hele outfit bij elkaar passen.

 4. Kies voor één soort hanger.
 Heb je allerlei verschillende hangertjes? Dan ziet het er onoverzichtelijk en chaotisch uit. Kies liever voor één soort hanger voor al je kleding. Hout, plastic of metaal, de keus is aan jou.

 5. Sorteer de gevouwen items.
 Ook voor de gevouwen items geldt dat je ze het beste op typen kunt sorteren. Zo kun je makkelijk bij t-shirts en tops en ziet het er keurig uit. Items die kreuken wanneer je ze vouwt, horen op een hanger thuis!

 6. Koop een kledingzak.
Koop een zak waarin je je mooiste jurk bewaart zodat deze geen schade lijdt. Vaak met al dat heen- en weer schuiven van de kleding loopt kleding toch wat schade op. Nu is dit minimaal maar voor je favoriete jurk is het toch wel erg zonde!

 7. Houd accessoires bij elkaar.
 Houd accessoires zoals riemen, sjaals, tassen en schoenen bij elkaar. Doe alle riemen om één riemhanger en doe alle sjaals in één bak. Plaats je schoenen op één plank en berg je tassen op. Zo kun je snel bij de accessoires!

 8. Koop mooie opbergers.
 Om je kast er niet alleen opgeruimder uit te laten zien maar ook mooier, kun je gebruik maken van decoratieve opbergers. Je kunt de mooiste dozen, manden of plastic bakken kopen om je kledingkast er net een tikje stylisher uit te laten zien. Dat wil toch iedereen als hij zijn kast open doet?
Bron: Realsimple
 Foto: Weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten